User Name
Password

Go Back   Planetarion Forums > Non Planetarion Discussions > Programming and Discussion > Hardware and Tech Support

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 15 Jul 2007, 18:21   #1
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Vista & Partitions

OK. I've just nabbed a free OEM Vista disc off my manufacturer (Cyberpower) and they said that I should partition one of my hard-drives to make sure everything runs ok before replacing Windows XP itself.

Here is my current setup:

C:\ (Disk 1) - Windows XP

D:\ (Disk 2) - All my files
K:\ (Disk 2) - Vista

My 2nd disk has been partitioned because I was worried partitioning my first drive and putting Vista on the same drive would cause problems. Now I'm happy with everything and I want to know if I can somehow move my Vista partition to be written over to C:\ and the first disk and thus, replacing Windows XP completely AND resizing my 2nd disk - drive D to be the full size of the drive again.

Partition Magic doesn't seem to work with Vista so I'm not sure how I can do this. If I booted into Windows XP, does anyone know if PM8 can do what I want to do above?

Thanks for any help.
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores

Last edited by Androme; 15 Jul 2007 at 18:30.
Androme is offline   Reply With Quote
Unread 16 Jul 2007, 15:15   #2
meglamaniac
Born Sinful
 
meglamaniac's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Loughborough, UK
Posts: 4,059
meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.
Re: Vista & Partitions

Basically, no.
In all likelyhood Vista will have a fit because it's no longer on the drive it thinks it's on and the partition table has changed. You can try as you don't exactly lose anything if it doesn't work, but I wouldn't expect it to be sucessful.

You're probably going to have to reinstall it.
__________________
Worth dying for. Worth killing for. Worth going to hell for. Amen.
meglamaniac is offline   Reply With Quote
Unread 16 Jul 2007, 15:58   #3
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Re: Vista & Partitions

Ok - is there anyway to 'copy over' all the settings and customisation I've set throughought Vista? Thanks.
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores
Androme is offline   Reply With Quote
Unread 16 Jul 2007, 18:43   #4
meglamaniac
Born Sinful
 
meglamaniac's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Loughborough, UK
Posts: 4,059
meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.meglamaniac has ascended to a higher existance and no longer needs rep points to prove the size of his e-penis.
Re: Vista & Partitions

Again, not that I know of. Sorry.

__________________
Worth dying for. Worth killing for. Worth going to hell for. Amen.
meglamaniac is offline   Reply With Quote
Unread 16 Jul 2007, 21:05   #5
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Re: Vista & Partitions

Oh! Lols thanks anyway!!
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores
Androme is offline   Reply With Quote
Unread 3 Aug 2007, 11:16   #6
Androme
☆ ♥ 
 
Androme's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 3,489
Androme can only hope to improve
Re: Vista & Partitions

Ok it seems Vista has inbuilt partition tool that will do the above apart from move Vista to another drive.

I just bought a raptor drive so want to move Vista to that but I'm having problems finding a 'good' program that will allow me to move it. Do I need to create a disk image of my current Vista logical drive and then have it 'open up' or whatever on my new raptor drive?
__________________
R3: LegioN (came #32) || R4: BlueTuba
R5: WolfPack Order || R6: Wolfpack
R7: Fury
----------retired-------
R52-R55: Apprime
R56-R57: FaceLess
R58-60: Apprime/Ultores
Androme is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2002 - 2013